Featured image of post macOS Big Sur 11.3.1

macOS Big Sur 11.3.1

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Het op Unix-gebaseerde besturingssysteem krijgt jaarlijks een grote update en tussendoor kleinere updates met soms nieuwe features, maar met name bugfixes en veiligheidsupdates. macOS kenmerkt zich met het dock onderaan en de menubalk bovenaan het scherm.

De laatste jaren kenmerkt de ontwikkeling van macOS zich vooral door nieuwe functies die vanaf de iPad komen. In Big Sur is de interface van de Mac opgefrist, met meer transparantie en vernieuwde apps. Verder is het Bedieningspaneel vanuit iOS toegevoegd en is het meldingencentrum vernieuwd.

Wat is er nieuw

Apple heeft vanavond een reeks beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS en iPadOS, voor watchOS en ook voor macOS Big Sur. Het gaat hier om versie 11.3.1, waarin eveneens beveiligingsproblemen zijn opgelost in WebKit. Er zijn twee problemen ontdekt in die webrendering-engine waardoor aanvallers met kwaadaardige content code kunnen uitvoeren. In een geval ging het om een probleem met de statemanagement in het geheugen en in het andere geval om een integer overflow-probleem Je vindt instructies om de update te downloaden hieronder, evenals het changelog zoals vrijgegeven door Apple.

Informatie

Versienummer 11.3.1
Releasestatus Stable
Platformen Mac
Uitgebracht op 03-05-2021
Ontwikkelaar Apple
Licentie Gratis

Instructies

Je installeert de update door op je Mac rechtsboven naar het Apple-menu te gaan. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten

Changelog

WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: A memory corruption issue was addressed with improved state management.

CVE-2021-30665: yangkang (@dnpushme)&zerokeeper&bianliang of 360 ATA

WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: An integer overflow was addressed with improved input validation.

CVE-2021-30663: an anonymous researcher