Featured image of post macOS Big Sur 11.2.1

macOS Big Sur 11.2.1

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Het op Unix-gebaseerde besturingssysteem krijgt jaarlijks een grote update en tussendoor kleinere updates met soms nieuwe features, maar met name bugfixes en veiligheidsupdates. macOS kenmerkt zich met het dock onderaan en de menubalk bovenaan het scherm.

De laatste jaren kenmerkt de ontwikkeling van macOS zich vooral door nieuwe functies die vanaf de iPad komen. In Big Sur is de interface van de Mac opgefrist, met meer transparantie en vernieuwde apps. Verder is het Bedieningspaneel vanuit iOS toegevoegd en is het meldingencentrum vernieuwd.

Wat is er nieuw

Apple heeft een kleine update de deur uit gedaan voor macOS. Het gaat om versie 11.2.1 waarin een enkele bugfix centraal staat. De belangrijkste fix in deze nieuwe versie is dat het een probleem heeft opgelost op MacBook Pro's uit 2016 en 2017 waardoor zij niet goed op konden laden. Het is onduidelijk hoe veel mensen last hadden van dit probleem, maar het zullen er dusdanig veel zijn geweest dat Apple er nu een speciale release voor doet.

Informatie

Versienummer 11.2.1
Releasestatus Stable
Platformen Mac
Uitgebracht op 09-02-2021
Ontwikkelaar Apple
Licentie Gratis

Instructies

Je installeert de update door op je Mac rechtsboven naar het Apple-menu te gaan. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten

Changelog

macOS Big Sur 11.2.1 addresses an issue that may prevent the battery from charging in some 2016 and 2017 MacBook Pro models.

Some features may not be available for all regions, or on all Apple devices.

For more detailed information about this update, please visit: https://support.apple.com/kb/HT211896

For detailed information about the security content of this update, please visit: https://support.apple.com/kb/HT201222