Featured image of post watchOS 8.0.1

watchOS 8.0.1

Apple heeft vanavond watchOS 8.0.1 uitgebracht met daarin een tweetal bugfixes specifiek voor de Watch Series 3. Zo is er een probleem opgelost waarbij de voortgang van software-updates niet goed werd weergegeven en waarbij de toegankelijkheidsinstellingen niet meer beschikbaar waren. Je vindt de volledige changelog van deze versie van watchOS hieronder. Apple bracht watchOS 8 in september 2021 uit met daarin ondersteuning voor Focus, nieuwe work-outs, verbeterde slaaptracking, een verbeterde Apple Wallet en meer.

Downloaden

Om de update te downloaden, open je de Watch-app op je iPhone en ga je naar Algemeen en dan Software-update. De app zal dan controleren op updates voor je Apple Watch. Tik op Download en installeer om de update te downloaden en te installeren. Je kunt de update ook direct downloaden en installeren vanaf je Apple Watch, door naar Instellingen te gaan en dan dezelfde instructies op dat apparaat uit te voeren.

Om de installatie te starten, moet je Apple Watch ten minste 50 procent zijn opgeladen en aan de oplader zijn aangesloten.

Changelog

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 werd de voortgang van software-updates mogelijk niet nauwkeurig weergegeven
  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 waren toegankelijkheidsinstellingen mogelijk niet beschikbaar

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/kb/HT201222