Featured image of post macOS Big Sur 11.2.3

macOS Big Sur 11.2.3

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Het op Unix-gebaseerde besturingssysteem krijgt jaarlijks een grote update en tussendoor kleinere updates met soms nieuwe features, maar met name bugfixes en veiligheidsupdates. macOS kenmerkt zich met het dock onderaan en de menubalk bovenaan het scherm.

De laatste jaren kenmerkt de ontwikkeling van macOS zich vooral door nieuwe functies die vanaf de iPad komen. In Big Sur is de interface van de Mac opgefrist, met meer transparantie en vernieuwde apps. Verder is het Bedieningspaneel vanuit iOS toegevoegd en is het meldingencentrum vernieuwd.

Wat is er nieuw

Apple heeft vanavond een reeks beveiligingsupdates uitgebracht voor iOS en iPadOS, voor watchOS en ook voor macOS Big Sur. Het gaat hier om versie 11.2.3, waarin hetzelfde beveiligingsprobleem is opgelost als bij de andere updates. Er is een probleem ontdekt in WebKit waardoor aanvallers met kwaadaardige content code kunnen uitvoeren. Je vindt instructies om de update te downloaden hieronder, evenals het changelog zoals vrijgegeven door Apple. Er is overigens ook een update beschikbaar voor macOS Catalina en Mojave. Gebruikers van die besturingssystemen hoeven overigens alleen Safari te updaten.

Informatie

Versienummer 11.2.3
Releasestatus Stable
Platformen Mac
Uitgebracht op 08-03-2021
Ontwikkelaar Apple
Licentie Gratis

Instructies

Je installeert de update door op je Mac rechtsboven naar het Apple-menu te gaan. Klik dan op Systeemvoorkeuren en kies dan voor Software-update. Je Mac gaat nu op zoek naar updates. Als die beschikbaar zijn dan verschijnt de update vanzelf. Klik op Werk nu bij om de update te starten

Changelog

macOS Big Sur 11.2.3 WebKit

Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution

Description: A memory corruption issue was addressed with improved validation.

CVE-2021-1844: Clément Lecigne of Google’s Threat Analysis Group, Alison Huffman of Microsoft Browser Vulnerability Research