Featured image of post Nvidia GeForce Game Ready Drivers 531.26

Nvidia GeForce Game Ready Drivers 531.26

Met de GeForce Game Ready-drivers van Nvidia zorg je ervoor dat je op Windows de beste prestaties krijgt in je games. Nvidia werkt de drivers regelmatig bij met speciale game-profielen. Het maakt die profielen in samenwerking met de game-ontwikkelaar, zodat de game optimaal presteert op je grafische kaart.

De drivers zorgen ervoor dat Windows goed kan communiceren met je videokaart. Verder bevatten de Game Ready-drivers de applicatie GeForce Experience, waarmee je automatisch de grafische instellingen van games kunt optimaliseren, en de PhysX-drivers.

Wat is er nieuw

Nvidia heeft versie 531.26 uitgebracht van zijn GeForce-drivers voor Windows 10 en Windows 11. Hierin is een belangrijke bug opgelost ontstaan in de vorige versie, namelijk dat de drivers meer processorkracht dan normaal verbruikten tijdens het gamen. Je vindt de changelog van deze hotfix hieronder, evenals de downloadlink.

Informatie

Versienummer 531.26
Releasestatus Stable
Platformen Windows
Uitgebracht op 07-03-2023
Ontwikkelaar Nvidia
Licentie Gratis

Instructies

Je kunt de drivers zoals normaal downloaden en installeren. De installatie wijst zich vanzelf.

Ook kun je upgraden via Nvidia's GeForce Experience-applicatie, die standaard wordt meegeïnstalleerd met de Nvidia-drivers. Daarvoor klik je rechtsonder in het systeemvak op het Nvidia-icoon en kies je voor NVIDIA GeForce Experience. Ga dan naar het tabblad Stuurprogramma's en klik op Controleren op updates. Indien een update beschikbaar is, klik je voor Snelle installatie of Aangepaste installatie als je bijvoorbeeld een schone installatie wilt uitvoeren.

Changelog

GeForce Hotfix display driver version 531.26 is based on our latest Game Ready Driver 531.18.

The hotfix addresses the following issues:

  • Higher CPU usage from NVIDIA Container might be observed after exiting a game [4007208]
  • [Notebook] Random bugcheck may be observed on certain laptops with GeForce GTX 10/MX250/350 series GPUs [4008527]