Featured image of post Always-on scherm van iPhone 14 te zien in nieuwste Xcode-bèta

Always-on scherm van iPhone 14 te zien in nieuwste Xcode-bèta

De nieuwste bètaversie van Xcode lijkt te bevestigen dat de volgende iPhones een scherm krijgen dat altijd aan blijft, een zogenaamd always-on display. Dat meldt 9to5Mac op basis van een iOS-developer op Twitter.

Moderne iOS- en iPad-apps worden gebouwd met SwiftUI in Apples ontwikkelomgeving genaamd Xcode. SwiftUI is een framework om user interfaces voor Apple-apparaten mee te bouwen. In de nieuwste testversie van Xcode vertoont SwiftUI nieuw gedrag: als je nu in de SwiftUI-simulator het scherm uitzet, dan worden de widgets op het toegangsscherm semitransparant met een zwarte achtergrond. Ook blijft de klok op het toegangsscherm zichtbaar.

Volgens geruchten krijgen de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max een scherm dat altijd aanblijft. Mogelijk gaat dat scherm werken zoals we nu zien in deze SwiftUI-simulator. De geruchten stellen dat de nieuwe pro-iPhones oled-schermen krijgen met een vernieuwingssnelheid van 1 tot en met 120 Hz. Ook de Apple Watch heeft een always-on scherm, dat op dezelfde manier werkt.

Er zijn meer hints waaruit blijkt dat de always-on schermen naar iPhone komen. Zo meldde 9to5Mac eerder al dat de nieuwe achtergronden van iOS 16 twee versies hebben: een normale versie en een donkere versie met het label 'Sleep', die gebruikt zou kunnen worden als de iPhone 14 Pro vergrendeld is. Ook deze wallpapers zijn al te zien in de simulator van de nieuwste Xcode-bètaversie.

We verwachten in september een nieuw event van Apple, waarin het de nieuwe iPhones onthult. Volgens de laatste geruchten zal de iPhone 14 wat betreft specificaties veel lijken op de iPhone 13, met alleen wat meer geheugen en een iets grotere accu. De echte veranderingen zitten in het Pro-model, met een nieuwe A16-chip, een nieuwe 48-megapixelcamera met groothoeklens en dus het vernieuwde oled-scherm.

De iOS-simulator in Xcode met het always-on display.