De Britse internetbank Revolut heeft van De Nederlandsche Bank toestemming gekregen om zijn Litouwse bankvergunning in Nederland te gebruiken. Ook in België mag de bank zijn bankvergunning gaan gebruiken. Daarmee kan Revolut meer producten aanbieden en zijn klanten beschermd onder het depositogarantiestelsel.
Dat melden Het Financiele Dagblad en Revolut zelf. Met de bankvergunning mag Revolut nu ook kredietproducten aan gaan bieden in Nederland en België. Daarnaast zijn klanten nu gedekt tot 100.000 euro onder het depositogarantiestelsel indien de bank failliet gaat.
In een peiling uitgevoerd door Revolut zelf was vooral dat laatste een belangrijke factor die mensen tegenhield om de app als primaire bankrekening te gebruiken. Het bedrijf hoopt dat nu dus meer klanten Revolut als hoofdbankrekening zullen gaan gebruiken. Ook meldt Revolut dat maar liefst 46 procent van de Nederlandse klanten zijn of haar salaris op Revolut laat storten.
Naast Nederland en België mag Revolut nu ook zijn Litouwse bankvergunning in Denemarken, Finland, Duitsland, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Spanje en Zweden gaan gebruiken.
Als je al Revolut klant bent, dan krijg je een melding in de app dat je kunt overstappen van Revolut Payments UAB, zoals de fintech-tak heet, naar Revolut Bank UAB. Door dan akkoord te gaan met de voorwaarden word je overgezet naar de bank. Je kunt controleren dat je bent overgezet, door de Revolut-app te openen, linksboven op je initialen te tikken en dan naar onderen te scrollen. Als er Revolut Bank UAB bij staat, ben je een bankklant.
Revolut is een fintech met een handige, gebruiksvriendelijke app. Je kunt in de app eenvoudig inzichten krijgen in hoe je je geld besteedt. Ook kun je op een eenvoudige manier geld overmaken naar anderen, bijvoorbeeld via sms, WhatsApp of e-mail. We namen recentelijk Revolut uitgebreid onder de loep, dus voor meer over de bank-app, wat die allemaal kan en wat we ervan vinden, lees dan onze review.