Featured image of post 1Password 8 voor Windows uitgebracht

1Password 8 voor Windows uitgebracht

De ontwikkelaars van 1Password hebben versie 8 van hun app voor Windows gelanceerd. Deze nieuwe versie van de passwordmanager heeft een nieuw ontwerp en een aantal nieuwe functies.

Versie 8 brengt een hoop nieuwe features met zich mee voor Windows-gebruikers van de passwordmanager. Belangrijkste nieuwe functie is een nieuw ontwerp, dat volgens de ontwikkelaars goed past in de nieuwe stijl van Windows 11. 1Password heeft daarvoor zijn eigen design language gemaakt. Een andere, nieuwe functie vinden we in Quick Access. Je kunt met de sneltoets Ctrl + Shift + Spatie een zoekvenster oproepen om eenvoudig je kluizen te doorzoeken. Ook is er een vernieuwde wizard om items aan je kluis toe te voegen.

Verder hebben 1Password en zijn browserextensies verbeterde ondersteuning voor Windows Hello en is er een nieuw Watchtower-dashboard waarop je duidelijker kunt zien wat de status is van je accounts. In Watchtower kun je onder meer zien hoe veilig je wachtwoorden zijn, hoe vaak je ze hebt hergebruikt en of je accounts onderdeel zijn van een datalek.

Andere nieuwe functies geven je de mogelijkheid om Markdown te gebruiken in notities, om nieuwe kluizen direct in de app te maken, om recent verwijderde items terug te halen en om de geschiedenis van een item in te zien en om een link te genereren vanuit de app en die te delen met wie dan ook. Daarmee worden de functies van de Windows-app gelijkgetrokken met 1Password op het web.

Wanneer 1Password 8 voor Mac verschijnt, is nog onduidelijk. Op de Mac-versie van 1Password 8 is veel kritiek gekomen. Dit omdat de interface van de app nu geschreven is met behulp van webtechnologie├źn en dus niet meer native als Mac-app. Dit tot teleurstelling van veel gebruikers van de app, omdat 1Password daardoor minder fijn aanvoelt op de Mac.

Je kunt 1Password 8 voor Windows hier downloaden. Versie 8 vereist dat je Windows 10 64-bit of Windows 11 gebruikt.