techword.nl bestaat 1 jaar: een terugblik

Geplaatst op

door

techword.nl bestaat 1 jaar! Op 7 februari 2021 ging de site live en verschenen de eerste artikelen. Afgelopen jaar hebben we meer dan 230 artikelen gepubliceerd in categorieën als howto’s, tips en reviews.

Het hoogtepunt van afgelopen jaar wat betreft content vonden wij zelf de vier passwordmanagers die we op een rij hadden gezet, waarbij we voor elke een review en howto hebben gemaakt. Een ander hoogtepunt was onze berichtgeving over Windows 11 in de zomer en het najaar, in de vorm van howto’s, tips en een review. In totaal hebben we nu zes hoofdcategorieën waarin we content publiceren: howto’s, tips, reviews, downloads, nieuws en FAQs (Alles over). Ook zijn we een nieuwsbrief gaan versturen met een keer per maand de beste artikelen op een rij.

In het eerste jaar hebben we ook veel technische werk verzet aan de website zelf. De eerste helft van het jaar werd de site gehost op een Synology-nas, maar inmiddels staat de site bij een webhoster zodat die veel beter presteert. Ook kreeg techword.nl aan het einde van het jaar een nieuw uiterlijk, met veel meer een eigen look-and-feel. Daarvoor gebruikte de site een aangepast thema gebaseerd op Twenty-Twenty One van WordPress zelf.

Voor het tweede jaar van techword.nl staat er ook veel op de planning. Het belangrijkste is natuurlijk meer en nog betere content, maar we willen ook op technisch gebied stappen blijven zetten. Dat houdt onder andere in dat we willen overstappen naar een ander contentmanagementysysteem dan WordPress, specifiek naar een headless CMS. Met zo’n headless CMS kunnen we gebruikmaken van ‘gestructureerde content’ en de presentatie scheiden van de inhoud. Kort gezegd heeft dat als resultaat dat we onze artikelen nog beter kunnen presenteren, op nieuwe en hopelijk interessante manieren voor jou, de lezer.

Rest mij als laatste alleen nog alle lezers van techword.nl van het eerste jaar te bedanken! Hopelijk volgen er nog vele jaren.

Jaaroverzicht in cijfers

Aantal artikelen afgelopen jaar gepubliceerd: 235

Totaalaantal bezoekers jaar één: 12.316

Meest gelezen artikelen

  1. Check of jouw pc of laptop Windows 11 aan kan
  2. Zo zet je de Startknop weer linksonder in Windows 11
  3. Zo kun je Synology DSM 7.0 installeren
  4. 7 dingen om te doen na het upgraden naar DSM 7.0
  5. Zo activeer je en log je in met de DigiD-app

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *