Featured image of post Zo stel je een herstelcontact in voor je Apple ID

Zo stel je een herstelcontact in voor je Apple ID

In je Apple-account zijn veel belangrijke gegevens opgeslagen. Daar wil je dus nooit toegang tot verliezen. Met een herstelcontact kun je de toegang tot je Apple ID herstellen, zelfs al vergeet je je wachtwoord en toegangscode van je iPhone. In deze howto laten we je zien hoe je een herstelcontact aan je Apple ID kunt toevoegen.

Met een herstelcontact krijg je toch weer toegang tot je Apple ID en daarmee dus ook tot iCloud. Op het moment dat je dan bent buitengesloten van je account, kan je herstelcontact voor jou een speciale code genereren waarmee je dan weer in je Apple ID kunt inloggen en het wachtwoord ervan opnieuw kan instellen. Dat is het enige wat je herstelcontact kan doen. Deze persoon heeft verder geen toegang tot je account. Zorg er wel voor dat je herstelcontact iemand is die je echt vertrouwt.

Voordat je een herstelcontact aan je account kunt toevoegen, is het nodig dat je aan een aantal eisen voldoet. Zorg ervoor dat al je iOS-, iPadOS-, macOS- en watchOS-apparaten up-to-date zijn en zorg dat je authenticatie in twee stappen voor je Apple ID hebt ingeschakeld. Ook is het alleen als je dertien jaar of ouder bent mogelijk om een herstelcontact toe te voegen aan je account.

Herstelcontact toevoegen

Zodra je alles op hebt gezet en hebt ge├╝pdatet, kun je aan de slag. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad en tik bovenaan op je naam. Ga dan naar Wachtwoord en beveiliging en kies voor Accountherstel. Tik dan bij Hulp bij herstel op Voeg herstelcontact toe. Verifieer dat jij het bent met Touch ID of Face ID. Je kunt nu een van je contactpersonen uitkiezen. Tik op Voeg toe als je je keuze hebt gemaakt. Deze persoon krijgt nu een bericht met de vraag om te bevestigen jouw herstelcontact te worden. Dat geldt niet voor contactpersonen die in je iCloud-gezin zitten: zij worden automatisch toegevoegd, zonder extra bevestiging.

Mocht de persoon je verzoek weigeren, dan krijg je daar een melding van en kun je opnieuw een contactpersoon kiezen en toevoegen. Als de persoon heeft geaccepteerd, dan heb je nu een herstelcontact toegevoegd aan je Apple ID en ben je klaar.

Herstelcode ophalen

Stel je bent nu buitengesloten en kunt niet meer in je Apple-account, dan is het nodig om een herstelcode op te halen via je herstelcontact. Daarvoor neem je contact op met je herstelcontactpersoon. Je herstelcontact kan dan de herstelcode ophalen door de app Instellingen te openen op iPhone of iPad. Tik dan op de naam bovenin en kies voor Wachtwoord en beveiliging. Ga naar Accountherstel. Onderaan staat dan jouw naam bij Accountherstel voor. Tik op je naam en tik dan op Vraag herstelcode aan. Met die code krijg jij dan weer toegang tot je Apple-account.