Screenshot van Fall Guys

Zo speel je Fall Guys en Fortnite via AltStore PAL op iPhone

16 Aug 2024, 14:10

Epic Games heeft zijn game-winkel in samenwerking met AltStore uitgebracht voor iPhone. In deze howto laten we je zien hoe je weer Fortnite en Fall Guys op iPhone kunt spelen door deze app store te installeren en de games van Epic eraan toe te voegen.

Voordat je begint

Onderstaande stappen werken alleen als je regio van je App Store en iPhone ingesteld is op bijvoorbeeld Nederland of België. Ook is het nodig dat je de nieuwste versie van iOS draait, iOS 17.5 of nieuwer. Om te controleren welke versie jij draait, open je de app Instellingen en ga je dan naar Algemeen / Software-update. Heb je te weinig opslagruimte beschikbaar om te updaten naar de nieuwste versie? Sluit je iPhone dan aan op een Mac of pc en voer de update uit via de Finder of Apple Devices voor Windows.

In deze howto gaan we aan de slag met de AltStore PAL. Epic Games publiceert zijn apps zowel in zijn eigen appstore als in de AltStore PAL. Het voordeel van de AltStore PAL is dat je ook andere apps kunt installeren buiten Apples AppStore om. Als je liever de eigen app-winkel van Epic Games wilt, volg dan deze stappen en download de Epic Games-winkel.

Stappen AltStore PAL met Epic Games

Op je iPhone, ga naar de website van AltStore PAL. Tik op de groene knop Download. Tik op OK. Open dan de app Instellingen en tik op de melding Sta de apps van AltSTore, LLC toe. Tik op Toestaan. Verifier met Face ID, Touch ID of je pincode. Vervolgens ga je terug naar Safari, naar de website van zojuist van AltStore. Tik opnieuw op Download en tik op Installeer appmarketplaats. De app store word nu gedownload.

Open Alt Store op je iPhone door op het icoon te tikken bij pas toegevoegde apps. Onderin ga je naar Sources en tik dan linksboven op de plus-knop. Tik uit de lijst bij Epic Games, Inc. op de plus en tik op Add Source. Je ziet nu de games van Epic. Ga onderin naar Browse en je ziet de apps Fortnite, Fall Guys en meer. Tik op een game om er meer informatie over te zien, of tik op Free / Installeer app om een game te installeren. De game wordt geïnstalleerd als een normale app, die je direct vanaf je thuisscherm kunt starten.

Screenshot downloadpagina Alt Store Screenshot Instellingen iOS Screenshot toestemming geven installatie van apps van AltStore
Screenshot AltStore-installatie Screenshot van sources pagina Screenshot van extra sources
Screenshot van AltStore met Epic Games-apps Screenshot van Fall Guys in AltStore Screenshot van installatiepagina van Fall Guys

Conclusie

We hebben je laten zien hoe je met de Alt Store PAL in de Europese Unie apps van Epic op iPhone kunt installeren. Apple maakt het helaas erg omslachtig om alternatieve app-winkels te installeren, maar je kunt nu wel weer genieten van Fortnite en Fall Guys op de iPhone.

Gerelateerde inhoud

Everything you need to know about Apple Intelligence
Alles wat je moet weten over Apple Intelligence
Review: Clicks keyboard case for iPhone
Review: Clicks-toetsenbord voor iPhone
Zo meld je je 06 af van iMessage