Hero image van Zo meld je je 06 af van iMessage

Zo meld je je 06 af van iMessage

05 Aug 2024, 12:00

Als je wisselt van een iPhone- naar een Android-telefoon, dan is het belangrijk om je af te melden van iMessage, omdat je anders niet meer bereikbaar bent voor andere iPhone-gebruikers via sms. In deze howto leggen we je uit hoe je je kunt afmelden van iMessage.

Waarom afmelden van iMessage?

Afmelden van iMessage is alleen nodig als je geen iPhone meer wilt gebruiken en bijvoorbeeld overstapt op Android. De Berichten-app van iPhone checkt namelijk eerst of een telefoonnummer bij iMessage aangemeld is. Als dat het geval is, dan kun je geen sms meer sturen naar dat nummer, maar is het altijd een iMessage (een blauwe bubbel). Als je weggaat van iPhone, moet je dus zorgen dat je nummer is afgemeld van iMessage, anders kunnen andere iPhone-gebruikers je niet meer bereiken via sms (zodat het een groene bubbel wordt).

We laten twee manieren zien hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Het kan namelijk zowel direct vanuit de iPhone zelf, als via het web van Apple.

Afmelden via iPhone

Om je op je iPhone af te melden van iMessage, ga je naar de app Instellingen. Ga dan naar Berichten en tik op Stuur en ontvang via. Je ziet nu een overzicht van alle e-mailadressen en telefoonnummers die mensen kunnen gebruiken om je te bereiken op iMessage.

Als er een vinkje voor een item in de lijst staat, dan ben je daarop bereikbaar. Tik op je telefoonnummer om het vinkje weg te halen. Het kan even duren voordat het vinkje verdwijnt, soms zijn Apples servers namelijk wat traag.

Afmelden via web

Als je je iPhone niet meer in bezit hebt, dan kun je je 06-nummer ook afmelden via het web. Daarvoor ga je naar deze website van Apple. Scrol naar onderen naar Heb je je iPhone niet meer?. Vul je telefoonnummer in bij stap 1, voer de code in bij stap 2 en klik naast stap 2 op Verzend code. Vul dan bij stap 3 de bevestigingscode in en klik op Verzend. Je nummer wordt nu afgemeld bij iMessage.

Via Apples website kun je je ook afmelden van iMessage

Conclusie

In deze howto hebben we je laten zien hoe je je kunt afmelden bij iMessage, handig als je over wilt stappen op Android of gewoon geen iMessage wilt gebruiken.

Gerelateerde inhoud

Foto van aantal iPhones met daarop iOS 17
Apple staat alternatieve appstores toe op iOS
Apple iOS 17.3
Photo of iPhone 14s in a row
Apple iOS 17.1.2
iPhones met daarop iMessage
iPhone krijgt in 2024 ondersteuning voor RCS
Photo of iPhone 14s in a row
Apple iOS 16.4